Hradec Králové
10.-14.října 2017

Mezinárodní hudební festival

Jazz Goes to Town

Program

18:00

CantinaBand
Restaurace Černý kůň

Profily umělců: CantinaBand
19:00

Tomáš Liška & Invisible World Q
Bansal Band

Studio Beseda

Profily umělců: Tomáš Liška & Invisible World Q, Bansal Band
18:00

Molotow Moloch Quartet
Hostinec U Kohouta

Profily umělců: Molotow Moloch Quartet
19:00

Limbo
Thisnis

Studio Divadla Drak

Profily umělců: Limbo, Thisnis
18:00

Portraits in Jazz
Náplavka café & music bar

Profily umělců: Portraits in Jazz
19:00

Kuhn Fu
Knutdut Men

Bio Central

Profily umělců: Kuhn Fu, Knutdut Men
19:00

Ondřej Štveráček Quartet feat. Gene Jackson
OUM

Bio Central

Profily umělců: Ondřej Štveráček Quartet feat. Gene Jackson , OUM
17:00

Pavel Zlámal: Horizont sedmého
Evangelický kostel

Profily umělců: Pavel Zlámal: Horizont sedmého
18:00

Dano Šoltis: Drum Song
Paolo Angeli

Městská hudební síň

Profily umělců: Dano Šoltis: Drum Song, Paolo Angeli
20:30

Angles 7
Poisonous Frequencies

Studio Beseda

Profily umělců: Angles 7, Poisonous Frequencies

Umělci Seznam

Galerie

Video

Foto

Prestižní hudební přehlídka mezinárodní festival Jazz jde městem / Jazz Goes to Town pravidelně v pěti říjnových dnech přináší do klasických hudebních sálů i na méně posluchačsky obvyklá místa Hradce Králové jazz ve všech jeho podobách.

Dramaturgie festivalu, který se letos uskuteční od 10. do 14. října, vedle sebe představí špičkové tuzemské i zahraniční umělce, nové jazzové projekty i začínající hudebníky. 23. ročník chce i nadále uchovat vysokou úroveň této hudební události a chce zprostředkovat široké spektrum jazzového umění obyvatelům města i jeho návštěvníkům. Rozmanitost jazzových stylů, fúze s dalšími uměleckými obory a tematicky zaměřeným doprovodným programem, jsou tím, co činí podzimní atmosféru v Hradci Králové něčím neopakovatelným a přitažlivým.

Program festivalu je  rozmístěn na nejrůznějších místech centra Hradce Králové. Interpreti vedle koncertních a divadelních sálů a hudebních klubů vystoupí i v barech a kavárnách, ale i netradičních industriálních či sakrálních prostorách. Jazz si budete moci vychutnat ve Studiu Beseda Klicperova divadla, artovém kině Bio Central či ve Studiu Divadla DRAK či na mnoha dalších neobvyklých místech.

Pořadatelem festivalu je od roku 2015 kontrapunkt z.ú.

"Čtvrtý a pátý den festivalu Jazz Goes To Town položil nad veškeré dění jednu zásadní otázku: A je tohle všechno ještě jazz?.."  Jiří Vladimír Matýsek (Fullmoon)

"Jazz bez přísných kvót.Letošnímu festivalu Jazz Goes to Town lze vytknout jen málo." Martin Starý (ČRo Vltava)

" Dlouho jsem nezažil tak bouřlivé ovace po koncertě. Bouřili jsme několik minut,než se na pódium Oum a její kapela vrátila."  Jan Hocek  (Jazzport.cz)

 " ..jazz rozhodně není přežitou záležitostí, ale rozvíjí se do nejrůznějších forem a subforem, které mohou skvěle a směle koexistovat vedle sebe."  Petr Slabý (Unijazz)

 "Legenda freejazzu v Hradci Králové"  (Fullmoon)

"...Dělo se toho během těch pěti dnů, které jazzem otřásly snad každým koutem Hradce Králové, opravdu hodně. Druhý ročník vlastně přepsal jazzovou mapu města. A připravil posluchače na další boření jazzových zdí a hranic, zmnožení horizontů."  Jan Hocek (HIS Voice)

 

 

 

Pro média

Tiskové zprávy, obrazový materiál a další materiál naleznete níže k dispozici ke stažení. 

Pro podrobnější informace o programu či v případě zájmu o  rozhovor s interprety či pořadateli festivalu, novinářské akreditace, navázání mediálního partnerství a jiné kontaktujte zdenek.konecny@jgtt.cz / +420 608 740 469.

Tisková konference k 23. ročníku mezinárodního festivalu Jazz Goes to Town / Jazz jde městem proběhne 26. září 2017 od 14 hodin v prostorách obchodního centra Aupark Hradec Králové (2. patro) na adrese Gočárova tř. 1754/48a, 500 02 Hradec Králové-Pražské Předměstí. Bezprostředně po konferenci bude od 15 hodin následovat koncert jazzových Dragon´s Brew. Všichni jste srdečně zváni.

 


Můžeš tomu říkat, jak chceš - rozhovor Petra Slabého s Peterem Brötzmannem

Výraz „živoucí legenda“, který bývá v souvislosti s německým saxofonistou a klarinetistou Peterem Brötzmannem často používán, je v tomto případě trochu zavádějící. Jeho hlavní devizou totiž je, že se neustále vyvíjí a svoje hudební cítění přetavuje v různých konstelacích do nejroztodivnějších poloh, i když nezapře svůj specifický zvuk. Je spíš věrozvěstem evropského a potažmo celosvětového free jazzu v jeho transformacích. V říjnu 2016 jsme měli možnost uvítat tohoto fenomenálního hudebníka na Jazz Goes To Town v triu spolu s trombonistou Stevem
Swellem a bubeníkem Paalem Nilssenem-Lovem.

download

Jazz Goes to Town 2017 program ke stažení

Kompletní program festivalu ke stažení.

download

Logo festivalu

Logotyp festivalu naleznete zde.

download

Kontakt

dramaturg festivalu

zdenek.zavodny@jgtt.cz

ředitelka

barbora.hodonicka@jgtt.cz
+420 720 312 000

zvuk a technické zajištění festivalu

zdenek.charvat@oldservis.cz